سس سویا سلکتا ژاپنی یا سس واسابی روی سوشی و ساشیمی استفاده می شود یا با سس سویا مخلوط می شود تا واسابی جویو درست شود.
در غذاهای کره ای از سس هایی مانند دونجانگ، گوچوجان، سامجانگ، آکجوت و سس سویا استفاده می شود.
لاتین و اسپانیایی آمریکایی
سالساها (“سس” در اسپانیایی) مانند پیکو د گالو (گوجه فرنگی، پیاز و فلفل قرمز خرد شده با آب لیمو)، سالسا کوسیدا، سالسا ورده، چیلی و سالسا رجا بخش مهمی از بسیاری از غذاهای لاتین و اسپانیایی آمریکایی در قاره آمریکا ترکیبات معمولی شامل فلفل قرمز، گوجه فرنگی، پیاز و ادویه جات هستند. سس های غلیظ تر اغلب حاوی آووکادو هستند.
غذاهای مکزیکی شامل سس هایی است که ممکن است حاوی شکلات، دانه ها و چیلی باشد که در مجموع با نام ناهوا مول شناخته می شوند (مقایسه کنید گواکاموله).
در غذاهای آرژانتینی و اروگوئه ای، چیمیچوری نوعی سس پخته نشده است که در آشپزی و به عنوان چاشنی سفره برای گوشت کبابی استفاده می شود.
غذاهای پرو از سسهایی استفاده میکنند که عمدتاً در انواع مختلف آجی ترکیب شدهاند و با چندین ماده ترکیب میشوند، از جمله مهمترین آنها salsa huancaína بر اساس پنیر تازه و سالسا د اوکوپا بر اساس بادامزمینی یا آجیل.
فسنجان یک سس سنتی ایرانی از انار و گردو است که روی گوشت و/یا سبزیجات سرو میشود و بهطور سنتی برای شب یلدا یا آخر زمستان و مراسم نوروز سرو میشود.
هوموس یک سس یا دیپ سنتی خاورمیانه است. منشأ آن مصر است، اما به عنوان غذای سنتی بسیاری از کشورهای عربی مانند سوریه و فلسطین محسوب می شود. از نخود و تاهینا (رب کنجد) و سیر با روغن زیتون، نمک و آبلیمو درست می شود.
غذاهای جنوب شرقی آسیا، مانند غذاهای تایلندی و ویتنامی، اغلب از سس ماهی استفاده می کنند که از ماهی تخ
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.